TFP staat voor Time for Print of Time for Portfolio

Dit houdt in dat je een fotoshoot hebt met model en fotograaf, en eventueel visagiste/styliste die elkaar niet betalen. Samen werk je aan ideeën/thema’s ter uitbreiding van ieders portfolio.

Regels/afspraken voor een TFP-shoot:

Door een TFP-shoot bij mij te boeken ga je akkoord met onderstaande regels en mijn Algemene Voorwaarden en teken je dit TFP-contract (link: https://form.jotform.co/73335323559863)

Voorafgaand aan een shoot bespreken we het thema of concept. We gebruiken hierbij vaak een moodboard. Ook bespreken we een datum, tijd en locatie. Kan je toch niet op de afgesproken datum, geef dit dan graag ruim van tevoren aan.

Extra kosten
Mochten er extra kosten aan de shoot verbonden zitten, bijvoorbeeld de locatie, dan maken we hier samen afspraken over.

Foto’s ontvangen en gebruiken
Foto’s worden door de fotograaf geselecteerd en nabewerkt. Daarna worden de foto’s (met klein logo) digitaal aangeboden aan iedereen die heeft meegewerkt aan de shoot. Deze foto’s mogen gebruikt worden op social media en (papieren)portfolio’s ter promotie van zichzelf.

Bewerken foto’s
Foto’s mogen nooit zonder mijn toestemming bewerkt, aangepast (filters) of bijgesneden worden. Het wegsnijden van mijn logo is strafbaar. Dit is vastgelegd in de auteurswet.

Social media
Elkaar benoemen en taggen bij gebruik van foto’s op social media is verplicht.

Levertermijn
De levertermijn zal enkele dagen tot maximaal 4 weken zijn. Dit is afhankelijk van het aantal betaalde opdrachten in die periode, die voorrang krijgen op TFP-shoots.

Copyrights
De copyrights blijven ten alle tijden bij de fotograaf en portretrecht ligt ten alle tijden bij het model zoals in de wet is vastgelegd.

Commercieel
Commercieel gebruik van foto’s met óf zonder logo, bijvoorbeeld verkoop aan derden of publicaties, dienen vooraf te worden overlegd met alle direct betrokken partijen. Ook zullen er dan opnieuw afspraken worden gemaakt over de eventuele te verdelen winst.

Castingfoto’s
Castingfoto’s of portfoliofoto’s met en zonder logo, of foto’s uitsluitend voor persoonlijk gebruik zijn géén TFP en worden als opdracht gezien. Hiervoor gelden de door de fotograaf aangegeven tarieven of worden afspraken gemaakt. Je hebt wel de mogelijkheid om foto’s zonder logo na te bestellen voor een door mij bepaald tarief.

Privégebruik foto’s
Foto’s mogen minimaal 5 jaar gebruikt worden voor portfoliodoeleinden. Wanneer het model na de TFP-fotoshoot de foto’s enkel voor privédoeleinden of persoonlijk gebruik wil en de fotograaf de foto’s niet meer mag gebruiken voor eigen portfolio dient het model de volledige fotoreportage en foto’s voor 100% te vergoeden.

Overtreding of niet nakomen van dit contract van zowel de kant van de fotograaf als de kant van het model kan leiden tot een vorm van schadevergoeding.